Yaşam
Tavuk şnitzel tarifi, nasıl yapılır?
Dışı çıtır çıtır içi lokum gibi yumuşacık tavuk şnitzel, tavuk severlerin favori yemeklerinden biridir. İnce ince dilimlenip dövülerek baharatlarla marine edildikten sonra un, yumurta ve galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılan bir yemektir.
Özellikle dışarıda yemek yerken menülerde sıkça karşılaştığımız tavuk şnitzeli evde de çok pratik bir şekilde hazırlayabiliyoruz. Yağda kızartmayı tercih etmeyenler tavuk şnitzeli yağsız olarak fırında da pişirebilir.
Evde yapabileceğiniz en lezzetli tavuk şnitzelin tanımını aradık. İşte dışı çıtır çıtır içi lokum gibi yumuşacık en lezzetli tavuk şnitzel tarifi adım adım…
TAVUK ŞİNİTZEL
3 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA
Malzemeler;
- 3 fileto tavuk göğsü,
- 2 yumurta,
- 4 yemek kaşığı krema,
- 2 su bardağı un,
- 2 su bardağı galeta unu,
- sıvı yağ,
- Tuz biber
Yapılışı;
- Tavuk göğüslerini uzunlamasına ikiye bölün ve iki eşit modüle bölün.
- Doğradığınız tavuğu iki streç filmin ortasına koyun ve kırmadan incecik olana kadar et çekici yardımıyla dövün.
- Tüm tavuk modüllerini bu şekilde incelttikten sonra her bir tavuk modülünün her iki tarafına birer tutam tuz ve karabiber serpip kenara alın.
- Unu geniş bir tabağa alın, üzerine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Başka bir geniş tabağa galeta ununu koyun ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
- Son olarak yumurtaları derin bir tabağa kırın, krema ve tuzu ekleyip güzelce çırpın.
- Yağı büyük bir tavada ısıtın, kısık ateşte çevirin ve ısıtın.
- Bir parça tavuk alın, önce un karışımına, sonra yumurtaya ve son olarak galeta unu karışımına batırın ve geleneksel olarak her iki tarafı da dışı altın rengi olana kadar kızgın yağda kızartın.
- Tüm tavuklar bitene kadar bu işlemi sırayla tekrarlayın ve kızaran tavuk şnitzelleri fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili servis tabağına alın.
Afiyet olsun!